Blog Listem

23 Temmuz 2013 Salı

CEHENNEM




Dan Brown'ın yeni kitabı Cehennem çıktığında okuyup okumamakta çok tereddüt ettim. Tereddütümün en önemli nedeni okuma listemin çok kalabalık olmasıydı.
Önceliği İsabel Allende'nin MAYA'sına vermiştim. İsabel Allende ve kitaplarının yeri gönlümde de, kitaplığımda da ayrıdır.
Tam MAYA'ya başlamak üzereyken CEHENNEM'i okuyan arkadaşlarımdan kitabı okumam konusunda yoğun öneri geldi. Bu önerilere dayanamayarak  CEHENNEM'e başladım.

Kitabın çevirisini çok beğendim. Bu tür kitaplarda çeviriyi çok dikkate alırım. Kitap iki kişi tarafından ( PETEK DEMİR - İPEK DEMİR ) çevrilmiş ve bence çeviriye çok emek verilmiş.

Kitaba başlar başlamaz 70 sayfa okudum. Bu gün ikinci günümdeyim ve 200. sayfaya geldim. Konuyu her zaman olduğu gibi anlatmıyorum.

Cehennem'i okurken, kendimi özellikle Sanat Tarihi açısından çok eksik buldum. Bu nedenle hem kitabı okuyor; hem de internetten merak ettiğim yerlerle ilgili araştırma yapıyorum. Bu arada sevgili kitap kurdu arkadaşım Lale'nin  bloğunda yayınladığı Cehennem ile ilgili şahane yazısından da yararlanıyorum.

Bakalım Robert Langdon ve Dr. Sienna Brooks'un tarihi eserler arasında geçen maceraları nerede ve nasıl sonlanacak?

Dan Brown hayranları bence CEHENNEM' i okuduklarına pişman olmayacaklar ...

16 yorum:

  1. Ben Dan Brown'un çoğu kitabını okudum ama son zamanlarda biraz ara verdim. Bu kitabı ise birçok insanın beğenerek okuduğunu duydum. Merak da etmiyor değilim açıkçası ama kitap almaya yasaklıyım :( Bu arada sanat tarihi ve şehir betimlemeleri olarak çok başarılı buluyorum kendisini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kitabın sanat tarihi anlatımlarını ve İstanbullu kısımlarını çok sevdim. Eğer Dan Brown okuru iseniz mutlaka okuyun derim ...
      Sevgiler...

      Sil
  2. Eşim yeni bitirdi, okuma sırası bende. Elimdeki kitabı bitirir bitirmez başlayacağım.
    İnternetten kitapta geçen mekanlarla ilgili araştırma yaparak okudu. Sanırım bende aynı şeyi yapacağım...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok baktım okurken internete, bir de içimde Floransa'yı görme isteği uyandı. Sevgiler ve keyifli okumalar :)

      Sil
  3. Buraya bir başka siteden ışınlandım. Benim de, gerçi şimdi o eski sınıfına geçecek ama, blogumun tasraımı aynen böyle. İçeriğinde de yine kitaplar ve yazılar var. Beklerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin, tabii ki memnuniyetle ziyaret ederim blog sayfanı :)

      Sil
  4. Dan Brown hiç okumadım ama bu kitap ile ilgili yorumlardan seveceğim bir kitap olduğu kanısına vardım çünkü Lale abla'nın da yazdığı gibi sanat tarihi ile dopdoluymuş, eh o zaman bana da uyar yani:))
    Keyifli okumalar Özlemim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Natali'cim sanat tarihi bilgilerini çok sevdim zaten, gerisi kaçmaca kovalamaca :)

      Sil
  5. kitapta çok fazla tasvir olduğu insana aman yaa dedirttiğini söyleyenler oldu..
    gerçekten de öyle mi?
    bu kitaba başlamak istiyorum ama sıkılmaktan da korkuyorum açıkcası :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı'cım eğer sanat tarihi ilgini çekmiyorsa okuma.
      Dan Brown hayranları için güzel bir kitap. Ben de sevdim, çünkü tarih seviyorum, tasvirleri okurken bu nedenle zorlanmadım. Ben kaçmaca kovalamaca kısmını beğenmedim. Fakat yazarın hakkını yememem lazım İstanbul tasvirleri çok güzel, İstanbul'u görmek isteyenlerin sayısı artabilir. Bence başla sıkılırsan bırak, mutlaka filmi yapılacaktır. Çok sevgiler :)

      Sil
    2. sanat tarihi mi? içinde tarih geçen hiç bir şeyi sevmem ki bennnn :)
      hehehe ama tamam tavsiyene uyup bir başlayacağım belki bu sefer şeytanın bacağını kırabilirim ^^

      Sil
    3. ahh hayır okuyamadım bu ara yabancı arkadaşlarımı misafir ediyorum.. aynı zamanda işte de çok yogunum otobüste bile sürekli telefon elimde arkadaşlarımla iletişimdeyim.. başladığım iki kitapta yarım kaldı :/

      Sil
  6. Sevgili Mehtap tabii ki destek veririm. verdiğin linkleri açamadım, açtığımda sayfa yapım aşamasında gibi yazılar çıktı. Başka bir link var mıdır ulaşabileceğim? Çok sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. okudum ama pek beğenmedim,
    bazı yerlerde çok sıktı inat ettim bitirdim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarih bilgilerini sevdim ben de başka bir şey kalmadı geriye :)

      Sil