Blog Listem

4 Temmuz 2014 Cuma

OKUMA ÖNERİLERİ

Yaz gelince okuma hızım artar. Birbiri ardına kitaplar okurum. Tatil, tembellik, rehavet eklenince daha çok okurum. Bu arada yanlış anlaşılmasın; kitap okumak için vaktim yok diyenlerden olmadım hiç .Okumak için hep vaktim vardır benim. Tatillerde sadece sayı artıyor hepsi bu :)

Bu yazımda tatile girdiğimden beri okuduklarımdansöz edeceğim :




1- TANRININ FORMÜLÜ : Konu ilginç geldi önce.

Daha doğrusu İsrail'in ilk başbakanı ve Albert Einstein'ın konuşmaları ilgimi çekti.

İsrail kurulduğunda; ilk başbakan Albert Einstein'dan ülkesine nükleer silah yapmasını istemiş. Bunun kurgu haline gelişiyle başlıyor roman.

Kitabın içine girince bir maceranın da içinde buldum kendimi.

Tarih profesörü ve aynı zamanda kriptolog olan Thomas, İranlı Ariana'nın kendisinden gizli bir el yazmasını deşifre etmesini istemesiyle, ummadığı bir maceranın izine düşüyor.

Kuantum Fiziği, izafiyet teorisi ve bunun gibi bir çok fizik kuramı ile evrenin ve tanrının kökenine inen, hayatı sorgulayan bir romanın içinde buldum kendimi. Macera sevenler için hoş bir kitap olduğunu düşünüyorum. İçindeki fizik formülleri okuru hiç yormuyor bu arada.

2- AŞK UYKUSU : Aşk içinde uyumak nasıl olmalı diye merak ettim önce. Aslında itiraf edeyim; içinde aşk barındıran son dönem romanlarına pek sıcak bakmıyorum. Fakat bu roman ilginç geldi bana.aşkın aslında bir hastalık olup olmadığını sorgulattı. Bir kadın bir adamı, ya da bir adam bir kadını ihanete, yalana, her türlü sahteliğe rağmen sevmeye devam eder mi? Bu mudur aşk ? Yeni bir hayata başlayamama cesaretsizliği yüzünden insanlar aşkın arkasına mı sığınır? Bu soruları sordum kendime okurken ....


3- ZÜRAFANIN GÖZ YAŞLARI : Alexander Mc Call Smith'i İskoçya Sokağı 44 Numara adlı seri kitapları ile tanıdım. Yazarın dilinin akıcılığına hayran kaldım, kısa sürede 44 Numara sakinleri komşularım gibi oldular. Zürafanın Gözyaşları aynı yazarın dedektiflik serisinin ikinci kitabı. Bir Numaraları Kadınlar Dedektif Bürosu'nun maceraları burada da devam ediyor. Okurken çok eğlendim. Şahane bir tatil kitabı olabilir.


4- BİR KADININ PENCERESİNDEN : Oktay Rifat şiirlerine hayran olduğum bir edebiyat ustasıdır.
Bir kadının Penceresi'nden, şairin yazdığı şahane bir roman. 1975 yılının "gelişmekte olan Türkiyesinde" geçiyor. Filiz ve Selim'in yasak aşkını anlatıyor. Baştan kaybetmiş ve kaybetmeye zorlanmış insanların romanı. Geri planda yetmişli yıllardaki Türkiye'yi de anlattığı için, çok severek okuduğum bir kitap oldu...





13 yorum:

  1. Bu kitapları ilk kez gördüm, sayende canım :) listeme ekledim ;) teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Zürafanın Gözyaşlarını çok merak ettim ;)

    Kontrast'a bekliyorum bu arada, ilk defa müzik yazdım, yorumlarını esirgeme.

    Kubilay :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldim, okudum, çok beğendim ama daha sık yaz be Kubalay'cım :)

      Sil
  3. Zürafanın gözyaşlarını listeme ekledim ben de. Öneriler için teşekkürler.. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Tanrının formülünü merak ettim ben de
    güzel kitaplar
    listeme ekledim ben de
    teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişik bir kitap Tanrının formülü. Keyifli okumalar canım :)

      Sil
  5. ne güzel,bir sürü kitap okumuşsun :)

    YanıtlaSil
  6. Harika kitaplar gerçekten, özellikle ilki ve sonuncusu.. yazın benim de okuma hızım artıyor sanki çünkü sıcak günlerde bazen yapılacak en iyi şey okumak oluyor, keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
  7. Eren cim bence de en güzeli yazın kitap okumak. Aman okuma hızımız eksilmesin ...

    YanıtlaSil