Blog Listem

20 Ağustos 2014 Çarşamba

BAĞDAT CADDESİ GÜZELİ


İçinden İstanbul geçen bütün kitapları çok severim.
Her ne kadar artık İstanbul'da yaşamasam da; doğup büyüdüğüm şehre vefa borcumu belki de böyle ödüyorum ve özlem gideriyorum  kendimce ...

Bağdat Caddesi deyince aklıma Kadıköy gelir. E doğma büyüme Kadıköylü olunca Bağdat Caddesi de ayrılmaz bir parçası oluveriyor insanın.

Kitap raflarında BAĞDAT CADDESİ GÜZELİ diye bir kitap görünce, açıkçası ne kapağına ne konusuna bakmadan satın aldım. Nasıl olsa okurum ben bunu dedim. Ne de olsa içinden İstanbul geçiyordu.


BAĞDAT CADDESİ GÜZELİ bir ilk roman.Yazarı Ender Aksu. Ciddi, travmatik bir aldatılma hikayesi. Üstelik yaşanmış bir hikaye. Yazar eşinin ihanetiyle evliliğini bitirmiş. Tabii uzun süren ve ihanetle sonlanan evlilikten sonra bir kadının ne yaşaması gerekiyorsa o da fazlasıyla yaşamış ve sonunda bu kitap çıkmış ortaya.

Bence ilk roman olmasına rağmen başarılı bir çalışma olmuş. Kolay ve su gibi akıp giden bir roman ben bir günde okuyup bitirdim. Bu günlerde böyle su gibi akan kitaplar okumak istiyorum. Yazın sıcağı başka türlü çekilmiyor çünkü.

Şimdi elimde Kocan kadar Konuş var. O da bir sonraki yazımın konusu olsun.

Siz de sıcaktan bunalmışsanız ve çözümü kitap okumakta buluyorsanız; ya da sıcağa rağmen okumaktan vaz geçemiyorsanız; Bağdat Caddesi Güzeli hoş bir alternatif olabilir ...

8 yorum:

  1. Üniversite yıllarım İstanbul'da geçti. Ben o yıllarda Sahaflar, Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı civarlarını çok severdim. Sonraları Kadıköy, Moda, Burgaz Ada da bu listede yerini aldı. İstanbul'un her yeri bir başka güzel.
    İlk kitaplar hep benim de ilgimi çeker. Amatörlüğün titizliğinde, sevgiyle, özenle yazılmış bir eser diye düşünürüm. İlk çocuk, ilk mahsul gibidir sanki. Ben de okumaya çalışacağım.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi yorumunuzu yanıtlarken düşünüyorum da Feride bir şey kalmadı kitaba dair. Ana okuttu kendini ve başarılı bir ilk romandı. ..
      Sevgilerimle. ..

      Sil
  2. Yazari once erkek sandim ama aldatilan kadin cumlesini gorunce bir durdum dusundum acaba aldatilan bir erkegin anlattiklari daha mi ilginc olurdu diye :)
    Aldatma aldatilma beni genelde irite eder ama anlatim tarzi cok önemli tabiki. Su gibi akiyorsa bir dusunulebilir diyorum. Ustelik bazen bu tip kadin dayanismalarina da ihtiyacimiz var :)

    YanıtlaSil
  3. vay içinde istanbul varsa okunur , :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bitince bir şey kalmıyor geriye ama bir solukta okudum 😊

      Sil
  4. Kapagi Cok hos, guzel bir yaz kitabi olabilir:)

    YanıtlaSil