Blog Listem

21 Ağustos 2015 Cuma

YAZ KİTAPLARIM



Kitap bloguma neredeyse bir olacak yazmayalı. Bu sürede yukaridaki kitapları okumuşum.
Kısa Kısa anlatayım size  :

1- Leylak Zamanı : Maeve Binchy 'den
hiç okumadım bu güne kadar.  Birkaç arkadaşımın önerisiyle  başladım.  Ya zamanlamam yanlıştı ya da bana hitap etmedi.  Okudum ama sevemedim. Belki de başlangıç için yanlış   kitabını seçtim yazarın.
***
2- Kavgam : Kuzenim Antalya' ya tatile gelmeseydi, tatil kitabı olarak Kavgam 'ı seçmeseydi okumak aklıma bile gelmezdi . Kitap, yazarın hayatını anlatıyor ve hayatla kavgasını. Sert ama akıcı bir dili vardı yazarın sevdim.
***
3- NE MALUM :   Bu yazın en   keyif veren kitaplarından   biri oldu. İçinde birbirinden güzel yedi öykü var. Yazarın  diğer kitaplarını da aldım bu arada...
****
4- HERKES YALNIZ : Özellikle temmuz ayı öykü okuma ayımdı  . Onur Caymaz' ın  öyküleri beklentimi fazlasıyla karşıladı. 
***
5- UNUTMA DERSLERİ :  Nermin   Yıldırım yeni tanıdığım bir yazar. Daha önce de Saklı Bahçeler Haritası ' nı okumuş ve cok beğenmiştim.  Unutma Dersleri   birkaç tık öne geçti. Okurken yanımda hep bir kalem taşıdım altını çizdiğim öyle çok cümle vardı ki. ..
***
6- DOKUZ ODA CİNAYETLERİ : Ayşe Erbulak polisiye yazmayı seviyor. Zaman zaman ben de polisiye roman okumayı seviyorum. Bu roman da iki gün içinde okunabilecek  bir roman. Ancak sıkı  polisiye  ve gerilim okumayı sevenlere hafif gelecektir.  Bana göre hoş  bir roman olmuş.  Sadece yazara  ufak bir serzenişım olacak ; "Diğer üç kitabında  okura kendini sevdiren baş komiser Deniz ' i bu kadar kötü  bir insana dönüştürmeseydin be Ayşe ".
***
Şimdilik okuduklarım  bunlar.
Sonbahar kitaplarım da bir sonraki yazımın konusu olsun ... : )











Posted via Blogaway


16 yorum:

  1. Listenizden bir tek Nermin Yıldırım'ı okudum her iki kitabını da çok sevdim... bu yazarı bulduğuma seviniyorum açıkçası... sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nermin Yıldırım benim de özel yazarlarımdan oldu. Iyi ki rastladım bu yazara diyorum ben de ...

      Sil
  2. güzel liste, keyifli okumalar dilerim :)

    YanıtlaSil
  3. Maeve Binchy nin Yalnız Kadınlar Sokağı iyi bir başlangıç kitabı. İtalyanca Aşk Başkadır bile zor okunuyor, çok fazla karakter ve olay var, bölük pörçük gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazla karakterli kitap yoruyor beni. Yazar başa çıksa da ben o karakterlerle başa çıkamıyorum. Eskiden sevdim bol karakterli romanları, bu aralar zor biraz .... Sevgiler :)

      Sil
    2. Fazla karakterli kitap yoruyor beni. Yazar başa çıksa da ben o karakterlerle başa çıkamıyorum. Eskiden sevdim bol karakterli romanları, bu aralar zor biraz .... Sevgiler :)

      Sil
  4. Unutma Derslerini sipariş ediyorum :) Akça da beğendiyse almak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok sevdim. Gül Akça nın referansları benim de dikkatimdedir. Rafine bir kitap zevki var çünkü. Sevgiler Elif cim:)

      Sil
    2. Ben de çok sevdim. Gül Akça nın referansları benim de dikkatimdedir. Rafine bir kitap zevki var çünkü. Sevgiler Elif cim:)

      Sil
  5. Hasret bırakma yazılarına. :)
    Bende listende ki Kavgam Ve Unutma Dersleri kitaplarını merak ediyorum ve listeme ekliyorum.
    Öpüyorum cnım iyi geceler.

    YanıtlaSil